Witte-bonensoep met kastanjechampignons en rozemarijn-bruschetta

Bereidingn 15 minuten

Ingrediënten (4 pers)

n  2 tenen knoflook

n  6 bosuitjes

n  4 eetlepels olijfolie met truffelaroma

n  1 potje witte bonen (370 ml)

n  1 eetlepel vloeibare Italiaanse kruidenbouillon

n  zout en (versgemalen) peper

n  2 takjes rozemarijn

n  2 voorgebakken ciabatta’s met gedroogde tomaat

n  250 gr bakje kastanjechampignons

n  wok

n  keukenpapier

n  staafmixer

n  grillpan

 

Bereiding

n  Knoflook pellen en fijnsnipperen

n  Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden

n  In pan 1 eetlepel olijfolie verwarmen

n  Knoflook en helft van bosui ± 3 minuten heel zachtjes smoren

n  Witte bonen met vocht, kruidenbouillon en ˝ liter water toevoegen, aan de kook brengen en ± 5 minuten zachtjes laten pruttelen

n  Met staafmixer pureren tot gladde, lichtgebonden soep

n  Op smaak brengen met zout en peper

n  Van 1 takje rozemarijn naaldjes rissen en heel fijnhakken

n  Ciabatta's schuin in 8 dunne plakjes snijden

n  Champignons schoonvegen met keukenpapier en in vieren snijden

n  Soep opnieuw zachtjes verwarmen

n  Grillpan verwarmen tot gloeiend heet

n  Intussen in wok 1 eetlepel olijfolie verhitten

n  Champignons met fijngehakte rozemarijn en rest van bosui in ± 4 minuten op hoog vuur roerbakken, vocht laten verdampen

n  Op smaak brengen met zout

n  Sneetjes ciabatta in grillpan aan beide zijden mooi bruin roosteren

n  Sneetjes geroosterde ciabatta aan beide kanten met takje rozemarijn inwrijven

n  Besprenkelen met rest van olijfolie

n  Witte-bonensoep in vier diepe borden scheppen

n  In midden bergje van champignons scheppen

n  Bruschette op rand van borden leggen

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen