Spinaziesoep met knoflook en koriander

Bereidingstijd : ± 20 minuten

Ingrediënten (8 pers)

n   2 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie

n   1 (rode) ui, gesnipperd

n   300 gr spinazie (panklaar)

n   6 dl groenten- of kruidenbouillon

n   400 ml kokosmelk (pakje of blikje) of santen

n   2 eetlepels verse koriander, gehakt

n   1 theelepel tabasco

 

Menu dec 2010\spinaziesoep met knoflook en koriander.jpg

Bereiding soep

n   Verhit de olie in een soeppan

n   Fruit hierin de ui, voeg de spinazie toe en laat deze al omscheppend slinken

n   Giet de bouillon en kokosmelk erbij en breng de soep aan de kook

n   Roer 1 eetlepel koriander door de soep en voeg de tabasco toe

n   Pureer de soep en schep deze in warme kommen

n   Strooi de rest van de koriander erover

n   Lekker met naanbrood en voor niet-vegetariërs met kroepoek

 

Tip

n   Vervang spinazie door waterkers

n   Neem in plaats van koriander basilicum

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen