Spinaziesoep met knoflook en koriander |
Bereidingstijd : ± 20 minuten
Ingrediënten
(8 pers) n 2 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie n 1 (rode) ui, gesnipperd n 300 gr spinazie (panklaar) n 6 dl groenten- of kruidenbouillon n 400 ml kokosmelk (pakje of blikje) of santen n 2 eetlepels verse koriander, gehakt n 1 theelepel tabasco |
|
Bereiding soep
n Verhit de olie in een soeppan
n Fruit hierin de ui, voeg de spinazie toe en laat deze al
omscheppend slinken
n Giet de bouillon en kokosmelk erbij en breng de soep aan
de kook
n Roer 1 eetlepel koriander door de soep en voeg de tabasco
toe
n Pureer de soep en schep deze in warme kommen
n Strooi de rest van de koriander erover
n Lekker met naanbrood en voor
niet-vegetariërs met kroepoek
Tip
n Vervang spinazie door waterkers
n Neem in plaats van koriander basilicum