Crêpes-rondjes met Safari-ijs en Safarisabayon

 

Ingrediënten flensjes (12 pers)

n   225 gr bloem

n   3 stuks ei

n   4½ dl melk

n   60 gr suiker

n   60 gr boter

n   snuifje zout

n   poedersuiker

Ingrediënten ijs

n   3 dl slagroom

n   240 gr eigeel, vloeibaar

n   1 dl Safari

n   100 gr suiker

n   2 stuks sinaasappel

Ingrediënten sabayon

n   1¾ dl safari likeur

n   180 gr eidooier, vloeibaar

n   3 eetlepels sinaasappelsap

Ingrediënten fruitsalade

n   2 stuks mango

n   2 stuks papaja

n   3 stuks kiwi

n   2 eetlepels Safari

Ingrediënten extra

n   uitsteker van 8 cm Ø

n   ijsblokjes

n   opzetring van 5 cm Ø

 

krokante crepes

 

Bereiding

n   Flensjes

n   De boter smelten en samen met de bloem, eieren, melk, suiker en zout tot een glad beslag roeren

n   Van het beslag dunne flensjes bakken

n   Met een stekertje 42 rondjes(3 per persoon) met een doorsnede van 8 cm uit de flensjes steken en warm houden

n   IJs

n   De eidooiers in een kom au bain marie opkloppen tot het gaat binden (maximaal 70°C)

n   De kom in ijswater zetten en de eidooiers met de mixer koud kloppen

n   De room half stijf slaan en samen met de Safari likeur en sinaasappelsap door het eimengsel spatelen

n   Draai er in de sorbetière ijs van

n   Sabayon

n   De eidooiers, au bain marie, samen met de Safari likeur en sinaasappelsap opkloppen tot een luchtige gebonden saus

n   Fruitsalade

n   Mango, papaya, 2 kiwi’s schillen en in kleine blokje snijden

n   De laatste kiwi in plakjes snijden en apart houden voor garnering

n   In schaal vermengen met de Safari likeur.

n   Afwerken

n   Op een bord bovenaan 3 flensjes iets over elkaar leggen en met poedersuiker bestrooien

n   In ring met doorsnee van ± 5 cm fruitsalade scheppen en met schijfje kiwi garneren

n   Leg er een bolletje safari-ijs en de sabayonsaus bij

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen