Stracciatella |
Het
Italiaanse woord stracciatella betekent touwtjes of
gescheurde lompen. Deze vullende soep heeft haar naam niet gestolen: de
Parmezaanse kaas en eieren zien er nog al draderig uit in de hete bouillon.
Ingrediënten (4 pers) n 5 eieren n 40 g fijngeraspte Parmezaanse kaas n 1,5 l
kippenbouillon n 2 eetlepels
fijngehakte, verse gladde peterselie n een snufje
nootmuskaat |
|
Bereiding
n
Klop in een middelgrote kom de eieren en de kaas door
elkaar.
n
Breng in een grote pan de bouillon aan de kook. Neem
de pan van het vuur en voeg al kloppend langzaam het er mengsel toe.
n
Zet de pan terug op het vuur. Laat het mengsel onder
voortdurend roeren 5 minuten sudderen of tot het eiermengsel dunne draadjes
vormt.
n
Roer de peterselie en nootmuskaat erdoor.
Serveertip : Geef bij
deze 'volwaardige' soep alleen ciabatta.
tips :
n Breek de
eieren een voor een in een kommetje voor u ze in de grote kom doet. Als er een
bedorven ei tussen zit, kunt u het meteen verwijderen.
n Voeg het
kaas-eiermengsel geleidelijk toe; anders zitten er grote klompen 'roerei' in de
soep.