Stracciatella

 

Het Italiaanse woord stracciatella betekent touwtjes of gescheurde lompen. Deze vullende soep heeft haar naam niet gestolen: de Parmezaanse kaas en eieren zien er nog al draderig uit in de hete bouillon.

 

Ingrediënten (4 pers)

n  5 eieren

n  40 g fijngeraspte Parmezaanse kaas

n  1,5 l kippenbouillon

n  2 eetlepels fijngehakte, verse gladde peterselie

n  een snufje nootmuskaat

Scan1

Bereiding

n  Klop in een middelgrote kom de eieren en de kaas door elkaar.

n  Breng in een grote pan de bouillon aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg al kloppend langzaam het er mengsel toe.

n  Zet de pan terug op het vuur. Laat het mengsel onder voortdurend roeren 5 minuten sudderen of tot het eiermengsel dunne draadjes vormt.

n  Roer de peterselie en nootmuskaat erdoor.

 

Serveertip : Geef bij deze 'volwaardige' soep alleen ciabatta.

 

tips :

 

n  Breek de eieren een voor een in een kommetje voor u ze in de grote kom doet. Als er een bedorven ei tussen zit, kunt u het meteen verwijderen.

n  Voeg het kaas-eiermengsel geleidelijk toe; anders zitten er grote klompen 'roerei' in de soep.

 

 

 

 


 

 

 

 


 

 

Culinaire Kookclub Houthalen