Knoflooksoep met zalmhapjes |
Bereidingstijd
: minder
dan 30 minuten
Ingrediënten (4 pers) n
3 bollen knoflook n
1 preiwit n
2 aardappelen n
1 sjalot n
2 eetlepels boter n
50 gr pecorino (Italiaanse
kaas) n
1 liter vetarme vleesbouillon (2 blokjes opgelost in
1 liter heet water) n
2 dl droge witte wijn n
1/3 bosje peterselie (vers) n
peper en zout Ingrediënten voor de bladerdeeghapjes n
2 sneden gerookte zalm n
1 plak bladerdeeg (diepvries) (90 gr) n
ei |
|
Bereiding
n
Snij het preiwit, de
aardappelen en de sjalot grof
n
Snipper de peterselie fijn
n
Pel de bollen knoflook, snij de teentjes in twee en
verwijder de kiem
n
Breng water aan de kook en leg er de teentjes knoflook
in gedurende 2 minuten
n
Giet af, neem vers water en herhaal dit nog eens
n
Maak met een dunschiller schilfers van de pecorino
n
Laat het bladerdeeg ontdooien en snij in 8 gelijke
delen
n
Snij de zalm in 8 stukken en leg op het bladerdeeg
n
Sluit de bladerdeeghapjes door de uiteinden van elk
stuk naar het midden te brengen
n
Klop het ei los met een vork en strijk er de
bladerdeeghapjes mee in
n
Smelt 1 eetlepel boter in een kookpan en laat de prei,
de aardappelen en de sjalot gedurende 2 minuten sudderen
n
Voeg het knoflook toe en giet de witte wijn en de
bouillon over de groenten
n
Laat nog 20 minuten
sudderen
n
Leg de bladerdeeghapjes op een beboterde ovenplaat en
schuif gedurende 15 à 20 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven tot ze
goudgeel zijn
n
Mix de soep fijn, kruid met peper en zout
n
Serveer de soep in diepe borden en bestrooi rijkelijk
met fijngesnipperde peterselie en schilfers pecorino
n
Versier elk bord met 2 bladerdeeghapjes met zalm
Tip
n
De originele zalmhapjes zijn ook lekker bij andere
soepen?: bv. bloemkool-, broccoli- of preisoep