Knoflooksoep met zalmhapjes

 

Bereidingstijd : minder dan 30 minuten

 

Ingrediënten (4 pers)

n   3 bollen knoflook

n   1 preiwit

n   2 aardappelen

n   1 sjalot

n   2 eetlepels boter

n   50 gr pecorino (Italiaanse kaas)

n   1 liter vetarme vleesbouillon (2 blokjes opgelost in 1 liter heet water)

n   2 dl droge witte wijn

n   1/3 bosje peterselie (vers)

n   peper en zout

Ingrediënten voor de bladerdeeghapjes

n   2 sneden gerookte zalm

n   1 plak bladerdeeg (diepvries) (90 gr)

n    ei

 

knoflooksoep_met_zalmhapjeslook_p40_MR

Bereiding

n   Snij het preiwit, de aardappelen en de sjalot grof

n   Snipper de peterselie fijn

n   Pel de bollen knoflook, snij de teentjes in twee en verwijder de kiem

n   Breng water aan de kook en leg er de teentjes knoflook in gedurende 2 minuten

n   Giet af, neem vers water en herhaal dit nog eens

n   Maak met een dunschiller schilfers van de pecorino

n   Laat het bladerdeeg ontdooien en snij in 8 gelijke delen

n   Snij de zalm in 8 stukken en leg op het bladerdeeg

n   Sluit de bladerdeeghapjes door de uiteinden van elk stuk naar het midden te brengen

n   Klop het ei los met een vork en strijk er de bladerdeeghapjes mee in

n   Smelt 1 eetlepel boter in een kookpan en laat de prei, de aardappelen en de sjalot gedurende 2 minuten sudderen

n   Voeg het knoflook toe en giet de witte wijn en de bouillon over de groenten

n   Laat nog 20 minuten sudderen

n   Leg de bladerdeeghapjes op een beboterde ovenplaat en schuif gedurende 15 à 20 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven tot ze goudgeel zijn

n   Mix de soep fijn, kruid met peper en zout

n   Serveer de soep in diepe borden en bestrooi rijkelijk met fijngesnipperde peterselie en schilfers pecorino

n   Versier elk bord met 2 bladerdeeghapjes met zalm

 

Tip

n   De originele zalmhapjes zijn ook lekker bij andere soepen?: bv. bloemkool-, broccoli- of preisoep

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen