Paastaart

 

Ingrediënten (12 porties)

n   5 eieren

n   140 gr bloem

n   1 koffielepel bakpoeder

n   3 eetlepels cacaopoeder

n   60 gr suiker

n   75 gr honing

n   4 eetlepels koffie, sterke

n   20 ml koffielikeur (Baileys, Tia Maria ... )

n   250 gr mascarpone

n   100 gr poedersuiker

n   200 ml slagroom (35% V.G.)

n   paaseitjes

Extra

n   springvorm 24 cm diameter

 

paastaart

 

Bereiding

n   Verwarm de oven voor op 180°C

n   Beboter de springvorm en bestuif 'm met bloem

n   Splits de eieren

n   Klop de eiwitten stijf en klop er dan lepel per lepel de suiker door, tot het eiwit mooi glanst

n   Klop de eidooiers samen met de honing, de helft van de koffie en de likeur tot een dikke, witte massa

n   Zeef de bloem met het bakpoeder, het cacaopoeder en een snufje zout

n   Schep ze door de eiermassa

n   Spatel er door slot ook het stijfgeklopte eiwit door

n   Schep het beslag in de vorm en zet 35 minuten in de oven

n   Controleer met een prikker of de taart binnenin droog is

n   Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster

n   Ontvorm

n   Klop de slagroom stijf

n   Roer de mascarpone los met de rest van de koffie en de suiker

n   Meng met de slagroom

n   Snij de taart horizontaal doormidden

n   Bestrijk de onderste helft met de koffiecrème

n   Zet er de bovenste helft weer op

n   Bestuif net voor het serveren met poedersuiker

n   Werk af met eitjes en een lint

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen