Velouté van
asperges met salsa van grijze garnalen |
Ingrediënten (4 pers) n 2
aardappelen (250 gr samen) n 1
bussel witte asperges n 1
eetlepel citroensap n 2
eetlepels fijngehakte bieslook n 100
gr gepelde grijze garnalen n 10
cl lichte room n 2
eetlepels olijfolie n peper
en zout n 1
tomaat n 1
ui n 2
vetarme visbouillonblokjes |
|
Bereiding
n Fruit
de grof gesneden ui op een zacht vuur in een kookpot met de olie
n Schil
ondertussen de aardappelen en snij in blokjes
n Schil
voorzichtig de asperges, verwijder het harde onderste gedeelte en snij in
stukjes
n Doe
aardappelen en asperges in de kookpot, meng 2 minuten
n Giet
er 1 liter warm water bij en de verkruimelde bouillonblokjes
n Plaats
het deksel op de kookpot en breng aan de kook
n Laat
20 minuten zachtjes koken
n Ontpit
ondertussen de tomaat en snij in heel kleine blokjes
n Voeg
de garnalen, bieslook, peper en het citroensap bij
n Meng
goed en bewaar fris
n Laat
de soep 5 minuten rusten en mix
n Voeg
de room toe
n Breng
op smaak met peper en zout en verwarm opnieuw tot tegen het kookpunt
n Neem
van het vuur en dien onmiddellijk op
n Geef
er de salsa apart bij
Tip
n Bloemige
aardappelen zijn heel geschikt om de soep te binden