Mousse van passievrucht en mango, Bretoense zandkoekjes

 

Bereidingstijd : 40 minuten

 

Ingrediënten zandkoekjes (4 pers)

n   120 gr zachte boter

n   60 gr amandelpoeder

n   60 gr fijne kristalsuiker

n   160 gr bloem

Ingrediënten mousse

n   160 gr mangopulp

n   160 gr passievruchtenpulp (zonder pitten)

n   200 gr verse room

n   8 gelatineblaadjes

n   160 gr meringue

 

 

Bereiding

n   Zandkoekjes

n   Meng de zachte boter met de suiker

n   Voeg er het amandelpoeder en de bloem aan toe

n   Spreid het deeg uit met een deegrol (tot een dikte van 1 cm)

n   Snijd de koekjes uit

n   Bak de koekjes op een stuk bakpapier gedurende 15 minuten in een oven van 180°C

n   Mousse

n   Meng de meringue met de pulp van de passievruchten

n   Week 4 gelatineblaadjes in koud water en voeg ze aan de mengeling toe

n   Roer er 100 gr licht opgeklopte room onder

n   Doe hetzelfde met de mangopulp

n   Vul de verrines met verschillende laagjes mousse en koek

n   Laat het geheel afkoelen in de koelkast (minimaal 4 uur voor het opdienen).

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen