Tongrolletje in romig aspergesoepje |
Ingrediënten (4 pers) n
4 hondstongrolletjes (diepvries, Kelvin) n
150 gr noordzeegarnalen n
400 gr asperges n
4 eetepelels fijngesnipperd bieslook n
sap van ½ citroen n
2 dl lichte room n
½ dl witte wijn n
1 liter visbouillon n
peper en zout |
|
Bereiding
n Schil verse asperges met een
dunschiller van top naar voet en verwijder het harde uiteinde
n Snij de asperges in stukken
n Hou van de puntjes 3 cm over
n Breng de visbouillon aan de kook en
laat de asperges 15 minuten gaar worden
n Haal ze uit de bouillon met een
schuimspaan (hou de puntjes apart voor de versiering)
n Doe in een hoge beker samen met 3 dl
bouillon en mix alles
n Dep de garnalen ontdooien goed droog
n Breng 1 liter lichtgezouten
water aan de kook in een kookpot
n Leg er een rooster over en schik er
de hondstongrolletjes op
n Kruid met peper en zout en
besprenkel met het citroensap
n Dek de kookpot af en stoom 15 à 20
minuten. gaar (afhankelijk van de dikte van de
tongrolletjes)
n Voeg de laatste 3 minuten van de
stoomtijd de aspergepunten toe om ze te verwarmen
n Breng ondertussen de aspergebouillon
aan de kook
n Giet er de witte wijn en de room bij
n Laat nog even zonder deksel gaar
worden op een zacht vuur
n Breng indien nodig verder op smaak
met peper en zout
n Voeg op het einde de garnalen en het
fijngesnipperde bieslook toe
n Giet het aspergeroomsoepje in diepe
borden en leg er in het midden een hondstongrolletje in
n Garneer met de aspergepunten en
verwarmde fleurons (bladerdeegmaantjes)
Tip
n Ook lekker als hoofdgerecht. De
hoeveelheid asperges blijft hetzelfde. Reken wel 2 à 3 hondstongrolletjes per
persoon. Geef er een bolletje aardappelpuree bij.
Wijntip
n Viré-Clessé A.C.Vieilles VignesCave
de Viré
Biertip
n Hopus blond bier