Bretonse vissoep

 

Ingrediėnten (15 pers)

n   1 kg mosselen

n   1 stuk schelvis of alternatief

n   2 stuks rode poon of alternatief

n   10  stuks strandkrabben

n   90 gram garnalen

n   olijfolie traditioneel

n   4 uien

n   1 bol knoflook

n   2 venkelknollen

n   1 prei

n   6 stelen bleekselderij

n   6 blaadjes laurier

n   6 takjes tijm

n   2 stuks winterwortel

n   1 dl witte wijn

n   3 liter water

n   ½ dl Pernod

n   1 ą 2 theelepels chilipoeder

n   Zout

n   15 sneden brood

n   25 gr platte peterselie

n   50 gram boter

 

2019-03 menu maart

 

Bereiding

n   Was en controleer de mosselen en bewaar ze in de koeling

n   Verwarm de oven voor op 200°C

n   Fileer de vissen

n   Bewaar de filets apart in de koelkast

n   Hak de visgraten in stukken

n   Hak de strandkrabben in tweeėn

n   Leg de visgraten en de strandkrabben op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en bruineer ze ± 10 minuten in de voorverwarmde oven

n   Pel de uien en knoflook

n   Snijd de uien, winterwortel, prei, bleekselderij, venkel en knoflook in grove stukken

n   Verwarm een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit de groenten

n   Voeg de visgraten en strandkrabben toe

n   Voeg ook de laurierblaadjes en de tijm toe

n   Blus het geheel af met de witte wijn en de Pernod en vul aan met 3 liter water tot alles onder staat

n   Voeg wat zout toe

n   Laat de soep 45-60 minuten op laag vuur trekken

n   Verwijder de tijm en laurier

n   Maal de soep met visgraten en al in de blender

n   Zeef de soep boven een schone pan

n   Breng de soep op smaak met een beetje chilipoeder en zout

n   Voeg nu ook de mosselen en de in stukken gesneden visfilets toe en gaar ze ± 5 minuten in de soep

n   Rooster ondertussen het brood

n   Hak de platte peterselie fijn

n   Doe enkele mosselen, de Hollandse garnalen en de stukjes visfilets in de diepe soepborden

n   Leg er een beetje peterselie op en een klontje boter en serveer

n   Doe de soep in de theepotten en serveer uit aan tafel met het geroosterd brood

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen