Aspergeroomsoep
met gerookte zalm |
Bereidingstijd
:
Ingrediënten (4
pers) n
150 gr gerookte zalm n
1preiwit n
2 uien n
1kruidenbuiltje (verse laurier,
tijm en peterselie) n
200 ml room n
handvol bieslook n
1 snede wit brood n
boter n
peper en zout n
1 bussel witte asperges |
|
Bereiding
n Spoel
de prei
n Halveer
in de lengte en snipper grof
n Pel
en snipper de uien
n Schil
de asperges, breek het harde uiteinde af
n Snij
ze in grove stukken
n Bewaar
de schillen
n Snipper
de bieslook
n Snij
4 mooie repen zalm en snipper de rest
n Stoof
de asperges met de prei en ui gaar in boter
n Stoof
de aspergekopjes apart en hou ze opzij
n Kook
de aspergeschillen in licht gezouten water
n Laat,
van het vuur af, een kwartier trekken
n Giet
door een zeef bij de groenten
n Doe
er het kruidentuiltje bij en breng aan de kook
n Laat
een halfuur garen
n Snij
4 dobbelsteentjes uit het witbrood
n Bak
het brood rondom in boter
n Verwijder
het kruidenbuiltje en mix de soep
n Breng
op smaak met peper en zout
n Omwikkel
de aspergekopjes met zalm en prik ze met het brood aan een spiesje
n Schenk
de soep in glaasjes en werk af met de room, zalmsnippers en bieslook
n Serveer met de spiesjes