Bloemkoolroomsoep met roquefort |
Ingrediënten (4
pers) n
6 dl groentebouillon n
400 gr bloemkool n
150 gr room n
een snuifje versgeraspte nootmuskaat n
2 sneden oudbakken witbrood n
1 eetlepel boter n
200 gr roquefort |
|
Bereiding
n Breng
de groentebouillon aan de kook
n Verdeel de bloemkool
in roosjes
n Was
ze en kook 10 minuten in de groentebouillon
n Mix
de soep glad met een staafmixer
n Voeg
de room toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout
n Snij
het witbrood in blokjes en bak goudbruin in de hete boter
n Laat
de broodkorstjes uitlekken op keukenpapier
n Verkruimel
de roquefort en verdeel over vier kommen
n Schep er de bloemkoolroomsoep op
n Werk
af met een draai van de pepermolen en de broodkorstjes
n Serveer meteen