Juliennesoep met krab en
rivierkreeftjes |
Ingrediënten (4 pers) n
1 wortel n
1 preiwit n
2 stengels selder n
1 liter visbouillon
vers of 2 bouillonblokjes in 1liter
water n
1 liter water n
2 dl room n
1 eidooier n
100 gr krab blik n
100 gr rivierkreeftjes n
enkele sprietjes bieslook |
|
Bereiding
n Snijd de
wortel, stengels selder en het preiwit in dunne,
fijne reepjes van zo'n 3 centimeter lang (julienne)
n Verhit een
scheutje olijfolie in een soeppot en stoof de
julienne-groentjes kort aan
n Blus met de
visbouillon en water
n Breng aan
de kook en laat zeker 10 minuten pruttelen op een matig vuur
n Klop
ondertussen de room met de eidooier lichtjes op
n Laat het krabvlees goed uitlekken
n Haal de
soep net voor het opdienen van het vuur
n Roer er het
roommengsel onder en breng voldoende op smaak met peper en zout
n Schep in
elk bord voldoende soep met julienne-groentjes en werk af met wat krab, enkele
rivierkreeftjes en wat bieslook
n Smakelijk!