Venkelsoep met aardpeer, gerookte zalm en soepstengels |
Ingrediënten (6 pers) n
200 gr aardperen n
1 venkel n
1 ui n
1 prei n
1 bloemige
aardappel n
1 teentje
knoflook n
1
kruidentuiltje (2 blaadjes laurier, 5 takjes peterselie, 2 takjes tijm) n
1 takje dille n
8 plakjes
gerookte zalm n
1.5 liter
groentebouillon n
1 eetlepel
boter n
peper en zout Ingrediënten Soepstengels n 1 vel bladerdeeg n 1 eetlepel chiazaad n 1 eetlepel maanzaadjes n 1 eetlepel lijnzaadjes n 1 eetlepel sesamzaadjes n 1 ei |
|
Bereiding
n Verwarm
de oven voor op 200°C
n Meng
de zaadjes en klop het ei los
n Haal
het bladerdeeg uit de koelkast, bestrijk het deeg met het losgeklopte ei en
bestrooi dan met de zaadjes
n Snij
in lange repen van 1 cm breed
n Zet
enkele minuten in de vriezer zodat het deeg weer harder wordt
n Haal
uit de vriezer, geef een draai aan ieder reepje en leg op een met bakpapier
bedekte bakplaat
n Bak
de stengels in 15 minuten gaar, krokant en goudbruin in de oven
n Haal
uit de oven en laat afkoelen
n Schil
de aardperen
n Spoel
de venkel en snij de stengeltjes van de venkel in fijne ringen en hou ze opzij
voor de afwerking
n Snij
enkele dunne plakjes van de venkel met een mandoline en hou ook apart
n Snij
de rest van de venkel in stukken
n Pel
de ui en de knoflook
n Schil
de aardappel
n Maak
de prei schoon
n Snij
alle groenten in grove stukken
n Zet
een pan op het vuur en laat de boter erin smelten
n Fruit
de knoflook en de ui in enkele minuten glazig
n Voeg
de prei, de aardpeer, de venkel en de aardappel toe en laat even stoven op een
laag vuurtje zodat de geuren en smaken vrijkomen
n Giet
de groentebouillon erbij en leg het kruidentuiltje in de soep
n Breng
aan de kook en laat de soep ± 25 minuten doorkoken
n Verwijder
het kruidentuiltje
n Mix
de soep glad en haal door een puntzeef zodat je een mooie gladde soep krijgt
n Verdeel
de soep over de kommetjes, werk af met een sneetje gerookte zalm, enkele dunne
venkelplakjes en -ringetjes, een takje dille en serveer er de broodstengels bij