Pastinaaksoep |
Ingrediënten (4 pers) n 4 sneetjes wit brood (in blokjes) n 1½ liter kippenbouillon n 2 aardappelen (middelgroot, in
blokjes) n 2 pastinaken (in blokjes) n 2 eetlepels kervel (gehakt) n 1 ui (gesnipperd) n boter (of olijfolie) n nootmuskaat n zout en peper |
|
Bereiding
n Snij de pastinaken en de aardappelen
in blokjes
n Snipper de ui
n Hak de kervel
n Snij het brood in blokjes
n Fruit de uisnippers in een
koffielepel boter of olijfolie
n Voeg pastinaak en aardappelen toe
n Schep goed om
n Doe
er de gevogeltefond bij
n Laat ½ uur zacht koken onder deksel
n Bak de broodblokjes goudbruin in
boter of olie
n Meng
met de kervel
n Mix de soep en breng ze op smaak met
peper, zout en nootmuskaat
n Laat opnieuw tot tegen de kook aan
komen
n Verdeel de croutons over diepe
borden of kommetjes
n Lepel er de hete soep bij
n Serveer meteen