Soepje van venkel met bieslook, grijze garnalen en croûtons van volkorenbrood |
Mmm, de
subtiele anijssmaak van deze venkelsoep met grijze garnalen is overheerlijk!
Niet alledaags, maar eens je ze geproefd hebt, smaakt het naar meer!
Bereidingstijd : 30 minuten
Ingrediënten (4 pers) n
1 venkel n
1 ui n
1 liter groentenbouillon n
2 sneden volkorenbrood n
75 gr grijze garnalen n
2 eetlepels fijn
gesnipperde bieslook |
|
Bereiding
n Snij de venkel en de ui in blokjes
n Stoof ze in 2 eetlepels gesmolten
Solo aan en giet er de bouillon bij
n Laat de soep 10 minuten goed
doorkoken, mix glad met een staafmixer of keukenmachine en giet door een zeef
n Breng verder op smaak met peper en
zout
n Snij het brood in blokjes en ze bak
in een pan met 2 eetlepels Solo krokant
Tip
n Dien de soep op afgewerkt met de bieslook , de grijze garnalen en krokante broodblokjes